................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

neděle 29. července 2012

HOSPŮDKA " U BRYNDŮ "


V Jižních Čechách, obklopené hezkou krajinou se spoustou rybníků, leží malé městečko Blatná. 
Poobědvali jsme rybí speciality ve stylové hospůdce " U Bryndů " a jeli jsme dál.

 výčep






Cílem našeho výletu bylo jiné místo.
Uhodnete o jaké místo se jedná ?

Začal se psát rok 1859, kdy hrabě Valdštejn založil  pobočku své slévárny a strojírny.
Vyráběla se zde zařízení pro pivovary, cukrovary, parní stroje, ocelové mostní konstrukce, zařízení pro železnice atd. Roku 1869 továrnu odkoupil její hlavní inženýr, jehož jméno firma později nesla. Z původní malé továrny se koncem 19. stol. stala největší zbrojovka Rakousko-Uherské monarchie.

Dnes jsou zde také umístěné interaktivní exponáty, které usnadňují poznání světa kolem nás. Poznáte, jak funguje odstředivá síla, princip ozvěny, dozvíte se frekvenci svého hlasu, pochopíte základní principy optiky ...
Shlédnout můžete i jedinečné technické památky. Třeba první lokomotivu s laminátovou karoserií, jediný dochovaný trolejbus typu 3Tr3, nejstarší dochovanou elektrickou lokomotivu vyrobenou společností (rok 1928) nebo skutečný parní stroj z roku 1909.

Akcie závodů z roku 1900

17 komentářů:

  1. Dobrý den, kousek za Blatnou mají chalupu rodiče mého manžela. Tuto hospůdku, když jsem objevila, myslela jsem si, že už nikdy neodejdu. Je naprosto úchvatná a velmi rádi se vracíme alespoň na žejdlík piva.
    Ráda občas nahlédu na Váš blog. Hezký den. Katka Vorůová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den Katko,
      děkuji za milý komenntář a budu ráda za Vaše další návštěvy :-)
      Hospůdku jsme objevily čirou náhodou a hned nás zaujala svou útulností. Okolí Blatné je velmi krásné.
      Přeji Vám pohodové letní dny.

      Vymazat
  2. Leni,takováhle místa taky mám moc ráda....vždycky si říkám,jaké že to byly časy.Podle akcie Škodových závodů,jste asi měli namířeno do Plzně,ale že slévárnu založil původně Valdštejn,to jsem teda fakt nevěděla

    OdpovědětVymazat
  3. aaaaaaaach to je nádherááááááááááá

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Leni
    No hospůdka je úžasná.To se tam dobře papalo viď? No a jako předcházející pisatelka i já píši ,,Muzeum Škoda Plzeň.
    Hospůdku jsem si prohlížela na turistika,cz a opravdu je to moc hezké.Měj se Marťula.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marťul, interiér byl jedna báseň, ale jídlo by mohli krapet vylepšit.

      Vymazat
  5. Leničko,
    moc hezky výletujete :-)
    Kdyby jste náhodou dojeli až k nám na východ budete srdečně vítáni :-)
    Máš pravdu u Vás na jihu je moc krásně !
    Hádanku už zodpověděly holky přede mnou .
    Krásnou druhou polovinu prázdnin!
    My už jí máme zase pracovní .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilí, snad se k vám taky někdy dostaneme :-)
      Užívej si letnění a brzy na písanou.

      Vymazat
  6. Leničko, takhle průmyslová je u nás asi opravu jen Plzeň :o). Byli jsme tam před pár lety v Techmanii, synagoze i jinde, jen pivovar jsme zatím nezvládli, ten nás čeká :o)
    Moc děkuji za typ na hospůdku, vypadá skvostně!
    Pohodové odpoledne, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helí, my jsme stihli jenom Techmanii. Ani zámek v Blatné jsme bohužel nezvládli. Hospůdka vypadá stylově, ale jídlo je po pravdě nic moc extra.

      Vymazat
  7. Moc hezký výlet, ráda se nechám inspirovat....díky za tip.
    Přeju pěkný večer.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta hospůdka vypadá úžasně.

    OdpovědětVymazat
  9. Leni je to divný, ale už jsem ti sem psala a příspěvek se ztratil. Taky se chystáme do JIžních Čech a moc se tam už těším. Já vím já vím, ozvu se ti. Krásné letní dny Majka

    OdpovědětVymazat
  10. To je nářez!!! Takové hospody miluju a moc mi v takovém prostředí chutná. To jste ale krásně trefili! :o)

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím, už delší dobu měla manželka chuť na pstruha, tak jsme si zašli do této hospůdky, která to nabízela ve svém menu, cituji přesně - pstruh na rožni. To byl šok, co nám donesli. Pstruh byl kompletně vysušený, prostě cela ryba byla hozena do oleje fritovacího hrnce. Ani páteř nešla vytáhnout a hrudní kosti zůstaly ve škvarku, jak to bylo přesušený. Člověk nechce hned dělat nějaké problémy, tak jsme to snědli a při placení se zmínili o špatně připraveném pokrmu. Bylo nám arogantně oznámeno, že celá ryba se tak musí připravit, a pokud jsme měli problém, měli jsme to vrátit. To je neuvěřitelné jak někdo dokáže znehodnotit tak lahodnou rybu za 658 korun. Zážitek z výletu z Blatné je tedy zase velmi silný. Upozornil jsem je, že se o svou zkušenost podělím na internetu. Restauraci U Bryndů v Blatné NEDOPORUČUJI, neumí vařit a neumí se chovat k zákazníkovi. Vyhnul bych se jí velkým obloukem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...