................................................. Pokud budete mít zájem o některý výrobek, můžete mi napsat na e- mail: lenkavcelka@centrum.cz ...............................................

neděle 13. prosince 2015

ZDRAVĚJŠÍ VÁNOČNÍ CUKROVÍ

 Přeji příjemnou adventní neděli.
 ***
Pokud letošní Vánoce chcete trochu obměnit a zkusit nějakou změnu, níže jsou pro vás vloženy recepty na zdravé vánoční cukroví. Ještě chci vyzkoušet další druhy, které vložím příště.


PRACNY S DÝŇOVÝMI SEMÍNKY


100 g dýňových semínek
60 g moučkového cukru
1 žloutek
130 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
půl lžičky skořice a mletého hřebíčku
lžička kakaa nebo karobu
dvě špetky kypřícího prášku
tuk na vytření formiček

Ve strojku rozsekáme dýňová semínky na krupici a přidáme ostatní suroviny. Zpracujeme v těsto, které zabalíme a necháme odpočinout. Poté z těsta odkrajujeme kousky, které vtlačíme do vymazaných formiček. Narovnáme na plech a pečeme při 170°C do zlatavé barvy, Po upečení ihned vyklopíme z formiček. Poté můžeme pocukrovat. Uložíme do krabice a dáme na několik dní odležet.

SÁDLOVKY Z POHANKOVÉ MOUKY


100 g hladké mouky
100 g pohankové mouky
30 g kakaa
120 g sádla
50 g moučkového cukru (dala jsem 40 g)

Suroviny zpracujeme v jemné těsto ( docela lepí, proto jsem zapracovala ještě krapet mouky). Rozválíme na váleček o průměru cca 2 cm, nakrájíme na špalíčky. Mezi dlaněmi uděláme kuličku, kterou na plechu mírně přimáčkneme a do ní uděláme důlek koncem vařečky. Upečeme při 170°C asi 12 min. na pečícím papíru. Po upečení jsou hodně křehké, ale po zchladnutí už tolik ne a můžeme je přendat na talíř. Poté je maplníme rozehřátou marmeládou. 

KOKOSOVÉ SUŠENKY


LINECKÉ Z CELOZRNNÉ PŠENIČNÉ  MOUKY a ŠPALDOVÉ ROHLÍČKY 

recept je zde:http://lenkavcelka.blogspot.cz/2013/12/zdrave-cukrovi.html


1 komentář:

  1. Leni vypadá to náramně, a já mám ráda tyhle celozrné a zdravé dobrůtky.... dostala jsem teď i hruškovou domácí přesnídávku ve které byly slunečnícová seminka,delikatesa....Krásný poslední týden ,ať se toho co nejvíc stihne a pak už jen příjemné čekání na Ježíška :-)
    Truhlice

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za milé komentáře a návštěvu blogu. ♥♥♥ Lenka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...